Ukratko o tečaju:

Miofascijalna terapija sve je popularnija metoda koja se koristi u fizioterapiji za liječenje problema povezanih s miofascijalnim tkivom. Miofascija je sloj vezivnog tkiva – fascija koja okružuje mišiće, kosti, živce, krvne žile i organe u našem tijelu. Kada postoji disfunkcija ili ograničenje miofascijalnog tkiva, može doći do boli, smanjene pokretljivosti i drugih neugodnosti. Uzroci ograničenja mogu biti različiti, a simptomi vrlo često mogu dovesti do pogrešnih dijagnoza.

Na ovom seminaru istražit ćemo osnove miofascijalne terapije, njen utjecaj na tijelo i tehnike koje se koriste u liječenju miofascijalnih ograničenja. Ovaj seminar će Vam omogućiti dublje razumijevanje miofascijalne terapije i osposobiti vas za primjenu tehnika u vašoj fizioterapijskoj praksi.

Tijekom seminara imat ćete priliku upoznati anatomiju miofascijalnog tkiva, njegov sastav, funkcije koje obavlja te njegovu povezanost s ostalim strukturama u tijelu. Upoznat ćemo se s najnovijim istraživanjima na području miofascijalne terapije i njezinog utjecaja na različita stanja i dijagnoze koje nastaju kao posljedica restrikcije fascije.

Osim toga, naučiti ćete različite tehnike, principe i postupke miofascijalne terapije, uključujući palpaciju, mobilizaciju, istezanje i otpuštanje miofascijalnih ograničenja.

Obratiti ćemo pozornost na disanje koje je važno za pacijenta ali i za samog terapeuta. Posebno ćemo razvijati palpaciju i opip u dlanu, te svjesnost i prisutnost u tretmanu.

Analizirati ćemo i uvidjeti važnost cjelokupne procjene posture pacijenta, kako bismo identificirali uzroke miofascijalnih problema i prilagodili individualni tretman.

U 1. modulu je upoznavanje s tehnikama rada na gornjim ekstremitetima, pažnja se posvećuje torakalnoj aperturi i respiratornoj dijafragmi. Poznavanje indikacija za rad kao što su bolovi u vratu, ramenima, rad na karpalnom tunelu, epikondilitis, vrtoglavica, zujanje u ušima, bolovi u temporo-mandibularnom zglobu, kronični umor kao posljedica stresa, problemi s dišnim organima, anksioznost, depresija.

Predstaviti ćemo koncept SER (somato emotion release) oslobađanjem emocija iz tijela i još mnogo toga.

Tijekom seminara imat ćete priliku odraditi puno praktičnih vježbi, gdje ćete primijeniti tehnike koje naučimo i na taj način osjetiti dobrobiti i promjene koje se događaju tijekom miofascijalne terapije. Time ćete steći praktično iskustvo i osjećaj sigurnosti u primjeni miofascijalne terapije, ali i nježno razviti specifičan palpatorni osjet u rukama neophodan za daljnji rad.

Ovaj seminar miofascijalne terapije vaša je prilika da se istaknete u svojoj praksi i pružite vrhunsku njegu pacijentima. Uz podršku i znanje koje ćete steći, moći ćete pružiti jedinstvene tretmane koji će donijeti olakšanje i poboljšati kvalitetu života vaših pacijenata. Nakon modula 1 biti ćete spremni za uspješno liječenje vrata, trupa i gornjih ekstremiteta.

Radujemo se što ćete se pridružiti našem miofascijalnom seminaru. Zajedno ćemo istražiti najnovije trendove i tehnike u ovom području.

Budite spremni proširiti svoje znanje i unaprijediti svoje terapeutske vještine.

 

Instruktor:  Mira Mitrović (Strukovni fizioterapeut, Edukator Miofacijalne terapije)

 

Tečaj  se sastoji iz 4 modula.

Svaki modul traje 2,5 dana.

  • Pet (16-20h)
  • Sub (10-18h)
  • Ned (09-17h)

Cijena tečaja: 400 €
(prilikom prijave je potrebno uplatiti 100€, ostatak Kotizacije – 300€ se plaća neposredno prije samog tečaja)

Nakon svakog modula polaznik dobije potvrdnicu o sudjelovanju, a na kraju sva četiri modula  dobiva diplomu .

Polaznici seminara mogu biti: fizioterapeuti, maseri, kineziolozi, liječnici i svi koji imaju znanje iz ljudske anatomije

Instruktor/ica:

Prijava na edukaciju

Prijava na ovu edukaciju više nije moguća.

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 8:00 - 21:00
  • Subota: 8:00 - 13:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj